У той же час, світові фахівці стверджують, що «ядерна кнопка» не буде натиснута Путіним, оскільки він переживає за своє життя, і розуміє, що у разі, якщо він піде на крайні заходи, російська армія та чорноморський флот будуть знищені в той же час.

Однак, на здоровий глузд сподівайся, а сам не схиб, тому українцям почали заздалегідь розповідати, що робити в тому чи іншому випадку. Наприклад, зараз експерти вирішили розповісти, як виглядають «ядерні потяги» Росії, і за допомогою якого з них Путін зможе вдарити по Україні. Докладніше про це інформує УНІАН.

Зазначається, що на балансі Збройних сил Російської Федерації зберігається два типи так званих ядерних поїздів. Ці поїзди не нові, вони були створені ще за часів Радянського Союзу (і з чуток були сконструйовані в Україні, на Дніпропетровщині).

Перший поїзд підготовлений для завдання ядерних ударів. Це залізничний балістичний комплекс, що складається із семи вагонів. Зазвичай цей поїзд замаскований під рефрижератор або під пасажирські спальні вагони. Цей вид поїзда знаходиться в Нижньому Тагілі, там є спеціальне депо для «ядерного поїзда». Експерти стверджують, що мінімальна дальність для пуску такої ракети дорівнює п'яти-шести тисячам кілометрів, тому вести її до кордону України ніхто не буде. Удару можна завдати просто з місця дислокації поїзда.

Другий тип ядерного поїзда – це пересувний командний пункт управління ядерними силами. Такий поїзд не має ядерного заряду. Там знаходиться виключно командний пункт, звідки можна керувати військами та ядерними установками.

Читайте також: