Пенсія – це ті самі грошові щомісячні виплати, які допомагають вижити пенсіонерам, які не працюють. У 9 із 10 випадків пенсіонерам не вистачає грошей, які вони отримують від держави. Але українська влада намагається покращити ситуацію з виплатами, періодично підвищуючи їх і роблячи перерахунки.

Наприклад, у жовтні в Україні підвищуватимуть деякі пенсійні виплати частини українців, які при виході на пенсію зможуть отримати одноразову допомогу у розмірі десяти пенсій. Докладніше про це інформує Апостроф.

На допомогу розмір десяти пенсій тепер зможуть розраховувати наступні категорії громадян:

Скриншот с Апострофа

Зазначається, що ця одноразова допомога насамперед розрахована на працівників системи освіти, які виходять на заслужений відпочинок за віком. Власне, саме тому на початку нового навчального року було зафіксовано масові звільнення серед викладачів, які працювали у школі, досягнувши пенсійного віку. Однак у цьому є й хороша новина, оскільки молоді фахівці змогли отримати робочі місця.

Видання інформує, що за вислугу років зараховується робота вчителів, викладачів, вихователів та директорів загальноосвітніх навчальних закладів. Також виплату можуть отримати вихователі, керівники та директори у дошкільних навчальних закладах, а також художні керівники, викладачі, керівники, завідувачі, директори у позашкільних навчальних закладах.

Читайте також: