Однак дезодорант та антиперспірант принципово відрізняються один від одного. Дезодорант пригнічує діяльність бактерії, а антиперспірант на певний час закупорює потові залози.

Про те, як правильно використовувати ці два косметичні засоби, інформує сайт hochu.ua.

Експерти зазначають, що дезодорант сприяє нейтралізації неприємного запаху і водночас не зменшує кількість виділеного поту. А антиперспірант діє по-іншому, а тому більш популярний.

Фахівці стверджують, що антиперспіранти потрібно наносити на суху шкіру перед сном. Якщо використовувати цей засіб відразу після душу, то в такому разі будуть виявлятися білі плями на темному одязі. А за ніч солі алюмінію та цинку, які є діючими речовинами антиперспіранту, проникають у шкіру та блокують роботу потових залоз. Відзначено, що з ранку так само можна прийняти душ, при цьому це не змиє антиперспірант і він діятиме так, як належить.

Фахівці запевняють, що не варто купувати косметичні засоби, які виконують одночасно дві функції – блокування потових залоз та придушення діяльності бактерії. Цей маркетинговий хід є обманом, оскільки засіб все одно буде лише закупорювати пори, і при цьому може бути набагато вищий за вартістю, ніж звичайний антиперспірант.

Найоптимальнішим варіантом є покупка і дезодоранту, і антиперсперанта. Перший краще використовувати кожен день, а антиперспірант залишити для важливих виходів та заходів, за участі яких потіти небажано.

Читайте також: