Ароматичні свічки користуються надзвичайною популярністю у молоді. Їх можна запалити не тільки заради себе, щоб насолодитися атмосферою та запахом, а й для романтичної зустрічі, або при прийомі ванни. Багато хто воліє вечеряти при свічках, адже це створює певне відчуття спокою та свята.

Але чи так безпечно використовувати ароматичні свічки у закритому приміщенні? Ледве. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі.

Самі ароматичні свічки виготовляються з рослинного чи тваринного жиру. Величезною популярністю користуються свічки з кокосового, бджолиного та соєвого воску. Вироби із цієї основи вважаються найякіснішими. При нагріванні таких свічок відбувається поступове розкриття аромату, і витрата при цьому мінімальна, що дуже економічно. Варто зазначити, що такі свічки не дешеві, проте максимально безпечні.

А ось найнебезпечнішими є парафінові свічки, які наповнені ароматичними ароматами. У процесі нагрівання цього матеріалу відбувається випаровування бензолу та толуолу, які є токсичними сполуками.

Відрізнити парафін від воску дуже просто. Насамперед тактильні відчуття будуть зовсім не ті – парафінова свічка неприємна до тіла. Також такі свічки вигорають «колодцем», залишаючи по краях дуже помітні «борозенки».

У той же час важливо звертати увагу на колір свічки. Дешеві аналоги використовують ненатуральні барвники, а тому свічки виглядають яскраво та по-простому. У той же час свічки благородних пастельних відтінків – ознака якості.

Читайте також: