Росія розпочала військову операцію в Україні 24 лютого. Президент РФ Володимир Путін назвав її метою "захист людей, які протягом восьми років зазнають геноциду з боку київського режиму". І найстрашніше, що в Росії таке люди поголовно вірять.

Вже ні для кого не секрет, що російська пропаганда іноді так діє на свідомість людей, що вони починають розповідати щось із галузі фантастики.

Кадри з одним із російським військовослужбовцем, який побував в Україні, надав канал "Оперативний ЗСУ".

Під час розмови чоловік розповідає, що націоналістичні батальйони в Україні чинять звірства та вбивають мирних жителів, а звичайні військовослужбовці ЗСУ їх бояться.

Очевидно, в ролику йдеться про "героїчну оборону" смт Дробишеве, яке в передмісті поки що окупованого Лимана. Росіянин розповідає як хвацько його підрозділ знищив 2 танки і БТР на цьому напрямі.

Крім того, військовий розповідає, що населений пункт просто "кишить" "польськими найманцями" та "представниками інших країн НАТО". При цьому жодного відео доказів цього твердження він не наводить.

Нагадаємо, що 21 вересня росіяни насилу вже стримували просування українських десантників на Лиманському напрямі. Вони спробували посилити свою оборону в Новоселівці та Дробишеві, перекинувши туди підрозділи 144 мотострілецької дивізії та банду "222 стрілецький батальйон мобілізаційного резерву", ось тільки цього бажаного результату не принесло.

Так, 1 жовтня представник українського Східного угруповання військ Сергій Череватий заявив, що населені пункти Ямпіль, Новоселівка, Шандриголово, Дробишево та Ставки були звільнені і там продовжуються стабілізаційні заходи.

Читайте також:

У мене армія з "нікого": Кадиров остаточно довели. Вже скаржиться Путіну

Крах Кремля: Кадиров повстав проти Путіна Деталі

Путін вирішив підставити Кадирова: його повернуть додому у чорному мішку