І якщо ще десять років тому передати свідчення щодо газу було цілим квестом, то зараз процедуру спрощено в десятки разів.

Докладніше про те, кому і як правильно передавати свідчення щодо газу інформує портал Обозреватель, посилаючись на сайт «Нафтогазу».

Так на сайті зазначено, що подавати показання лічильника потрібно облгазам, тобто газорозподільним компаніям. Саме ці структурні підрозділи займаються обліком використаного газу. Зазначено, що передавати показання потрібно чітко з 1 по 5 число кожного місяця, не пізніше.

У "Нафтогазі" зазначили, що передати свідчення через компанію неможливо. Це можна зробити на сайті або в чат-боті облгазу, та за допомогою телефонного дзвінка до контакт-центру облгазу.

Для максимального спрощення процедури на сайті «Нафтогазу» в особистому кабінеті з'явилося посилання «Внести свідчення». Вона перенаправляє клієнта на сайт облгазу, де необхідно авторизуватись і вже після залишити дані з лічильника.

Скріншот з Обозревателя

Наголошено, що облік газу та стан газового обладнання – виняткова відповідальність газорозподільних мереж. Тому працівники облгазів часто ходять будинками, знімають свідчення та перевіряють стан лічильників.

Сам облгаз передає свідчення далі «Нафтогазу». А вже в «Нафтогазі» формується на їх підставі рахунки для оплати спожитого палива.

Читайте також: