Враховуючи те, що росіяни втратили в Україні з 24 лютого 265 літаків та 228 гелікоптерів, тепер вони побоюються відправляти бойову авіацію над українською територією. Саме з цієї причини Росія намагається застосовувати в Україні "сирійську концепцію" використання безпілотників-розвідників. Ось тільки не всі вони вертаються.

Так, стало відомо, що 30 вересня зі стрілецької зброї було збито одного з таких російських безпілотників-розвідників. Його знайшов службовий пес, повідомляють у Нацгвардії.

"Таку модифікацію радари не помічають, і це перший такий літальний апарат, який потрапив до рук ЗСУ. Його вивчать і будуть використовувати", - розповів нацгвардієць із позивним "Єгер".

Нацгвардійці збили російський безпілотник 30 вересня біля Гоптівки, на кордоні з РФ зі стрілецької зброї. Окупанти втратили контроль над апаратом, і він упав на парашуті. Через півгодини безпілотник розшукав службовий собака Зевс. Бельгійській вівчарці малину Зевсу — чотири роки. Собака вже знаходила російських окупантів-льотчиків, які після обстрілів Харківської області катапультувалися зі збитих літаків.

Як з'ясувалося, це був російський дрон-розвідник, який використовують для коригування артилерії та пошуку позицій. Максимальна дальність його польоту досягає 50 км, швидкість – до 110 км/год.

Читайте також:

Порожні літаки, люди виїхали: як виглядає рейс із Казахстану до Росії. Відео

США вперше підняли свої рідкісні літаки "судного дня"

Новий рекорд: ЗСУ навчилися збивати за годину по одному літаку Росії