Кожному туристу, який бував в Карпатах доводилось куштувати традиційні страви Гуцульської кухні, а той, хто ще не спробував, має можливість приготувати за цим рецептом один з найпоширеніших смаколиків.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяІнгредієнти:
- картопля варена 1 кг;
- картопля сира 1 кг;
- яйця 1 шт;
- сіль до смаку;
- борошно 350 - 400 г;
- масло для змащування 30 грам;
- шкварки чи підсмажена цибулька.
Одну частину картоплі відварюємо в мундирі до готовності, очищуємо, тремо на терці або пропускаємо через м’ясорубку.
Сиру ж картоплю чистимо і натираємо на дрібній тертці. Потім трохи віджимаємо зайву вологу.
Все змішуємо, додаємо куряче яйце, борошно, сіль.
Формуємо вироби у вигляді кульок або пальчиків і опускаємо їх в киплячу підсолену воду. Після того, як книдлі спливуть, готуємо їх дві хвилини.
Потім їх потрібно відкинути на друшляк, викласти на посуд і заправити смаженим салом.
Читайте також:
Порізана картопля з фаршем: рецепт ситного сніданку на всю родину
Додаємо сир та ковбаску: незвичайний рецепт "дачних голубців"