Перед кожним опалювальним сезоном люди переживають, отримувати субсидію чи ні. Адже ці гроші потрібні для покриття базових потреб.

Однак із кожним новим роком держава посилює принципи видачі субсидій на оплату комунальних послуг. Все для чистоти та справедливості процесу, щоб гроші отримали лише ті, кому складно зі своєї кишені заплатити за рахунками.

Видання «НаПенсії» інформує, хто цього року може потрапити до зони ризику та не отримати субсидію.

Експерти повідомляють, що позбутися субсидії можна, якщо є борги за комунальні послуги. Якщо ж у людини затримка заробітної плати чи пенсії, вона має надати відповідний документ, який підтверджує правдивість його слів. Також можна оскаржити заборгованість у судовому порядку. У разі заборгованості повернути субсидію можна сплативши борг за комуналку або реструктуризувати його.

Ще однією причиною позбавлення субсидії може стати зміна місця проживання або поява інших обставин, наприклад, смерть одержувача допомоги. Тоді потрібно намагатися переоформити субсидію на іншу людину, якщо вона може претендувати на допомогу від держави. Забрати субсидію можуть також, якщо одержувач допомоги вказав неправильну інформацію про доходи.

Варто зазначити, що право на отримання субсидій має кожна українська сім'я чи один громадянин, чиї витрати на оплату житлово-комунальних послуг перевищують 15% від щомісячного сукупного доходу.

Читайте також: