Беручи вірчі грамоти послів зарубіжних країн, самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко видав, що війну в Україні можна закінчити за кілька днів. За його словами, це можна зробити лише якщо захочуть західні країни.

Диктатора відразу процитували пропагандисти.

"Якщо європейці щиро цього хочуть, миру можна досягти протягом кількох днів", – сказав Лукашенко.

Самозваний президент Білорусі, з території якої запускали російські ракети мирними українськими містами і вбивали людей, заявив, що його країна ні на кого не нападала і так буде й надалі.

"Ні для кого ми не були джерелом загрози. Так буде й надалі. Ми завжди віддані мирному вирішенню будь-яких міжнародних проблем. Втративши кожного третього за часів фашистського геноциду, білоруси, як жодна інша нація у світі, високо цінують людське життя. Кожне", – запевнив він.

"У тому числі з цієї причини і раніше, і сьогодні, коли поряд з нами, в Україні, палахкотить військовий конфлікт, незмінно виступали і виступаємо з мирними ініціативами на міжнародній арені. Ми робимо все, щоб зупинити кровопролиття", – видав Лукашенко, регулярно відвідувач президента РФ Володимира Путіна і обговорення з ним ударів по Україні.

Читайте також:

Лукашенко вже не витримав і попер проти Путіна: "Володю, ти скільки хочеш жити?"

Путін вже публічно просить, щоби його почали поважати. Лукашенко теж заступився

Лукашенко в обличчя розповів Путіну, як із Росії тікають люди. Відео