Літні ягоди були з'їдені і заморожені, і зараз настав час осінніх ягід.

Калина – це один із символів України. Коли листя опадає з дерев і вже ніщо не тішить око, ось тоді ми помічаємо калину - красиву червону ягоду, яка, до всього іншого, має корисні властивості.

Якщо згадати, то наші бабусі та прабабусі завжди хвалили калину, і вживали її в їжу за різних проблем зі здоров'ям.

Докладніше про це інформує сайт nv.ua.

Експерти стверджують, що калина є універсальним вітаміном та антиоксидантом як для дітей, так і для дорослих.

Правильно та своєчасне споживання калини допоможе відновити травний тракт, позбавиться простудних захворювань, сприятиме зміцненню імунітету та серцево-судинної системи, а також знизить рівень холестерину та нормалізує тиск. Також калину прийнято приймати в невеликій кількості для седативного на нервову систему і для зменшення м'язового болю.

Вчені стверджують, що калина багата на вітаміни Е, А, С, Р, К. У ягодах також є калій, цинк, магній, залізо, клітковина і навіть омега-3 та омега-6. А ще за допомогою калини можна прискорити метаболізм та запобігти розвитку ракових клітин.

Подейкують, що калина підвищує лібідо у чоловіків і сприяє здоров'ю волосся та шкіри у жінок. Однак великі кількості калини не можна споживати гіпертонікам, при тромбофлебіті, захворюваннях суглобів, алергічних висипаннях, захворюваннях нирок та печінки на стадії загострення, а також при вагітності та періоді годування дитини.

Читайте також: