Нова Зеландія розширила антиросійські санкції. До доповненого списку увійшли 19 осіб, у тому числі голова Чечні Рамзан Кадиров, федеральні міністри, члени Радбезу та родичі Президента РФ Володимира Путіна.

«Україна ясно дає знати, що найважливіший захід, який ми можемо вжити, щоб допомогти їй, це продовження санкцій та підтримка у цьому конфлікті, що ми й робимо», — зазначила міністр закордонних справ Нової Зеландії Нанаїа Махута.

Таким чином, до «чорного списку» країни увійшли вже понад 1000 росіян та компаній. Їм заборонено в'їзд до Нової Зеландії, порти закриті для суден та літаків з РФ, рахунки громадян та компаній заморожені.

Глава Чечні Рамзан Кадиров відповів на введені проти нього Новою Зеландією санкції та заявив, що «забув, де вона знаходиться». Свою думку щодо обмежень він висловив в особистому Telegram-каналі.

«Трохи забув, де вона знаходиться, і вирішив перевірити, чи не та Нова Зеландія, яка за шістнадцять тисяч кілометрів? Точно! Та сама, де я тримаю нічого, де зберігаю ніщо і де маю багатотисячну армію з нікого. Вам чим не догодив?» - Написав глава республіки.

Він поцікавився, як саме Нова Зеландія має намір йому «насолити». Однак він назвав це питання риторичним, оскільки, на його думку, просто вислуговуються і «шурхають ніжкою перед господарем».

"Давайте так. Щоб усі країни могли дружно вислужитися перед США, оголосіть одночасно одного дня найжорсткіший пакет санкцій проти мене! Усі країни одразу. Нехай це буде Міжнародний день санкцій проти Кадирова. І я його відзначатиму!» - Додав Кадиров.