З початку повномасштабного вторгнення російської армії на територію України ціни на оренду житла зросли практично скрізь. Однак у західних областях України місцеві жителі стали переходити будь-які рамки порядності та взаємодопомоги.

Ще навесні ходили чутки, що мешканці західної України здали свої квартири за шалені суми та виїхали до Польщі як біженці. Там багато хто встиг оформити виплати, отримати гуманітарну допомогу, і через кілька місяців повернутися назад. Зрозуміло, так робили не всі, але такі випадки мали місце.

Про те, що зараз відбувається з цінами на оренду квартир у Львові інформує ТСН.

Видання повідомляє, що з початку військових дій жителі Львова прийняли вимушених переселенців з інших регіонів України дуже доброзичливо. Понад 1000 сімей одержали дах над головою, і не всі з них одержали його безкоштовно. Видання інформує, що зараз ситуація трохи покращала, адже багато переселенців із Київської та Харківської областей повернулися додому. Але ціни на оренду житла у Львові залишилися практично такими ж.

І всупереч цьому, навіть зараз у місті стало набагато менше пропозицій щодо оренди житла. Оскільки раніше люди обирали дешевший варіант десь за межами міста, то зараз українці віддають перевагу міській межі, де є школа, робота, магазини та центральне опалення.

Повідомляється, що за найдешевшу квартиру у Львові можна віддати 3000 грн. І це буде двокімнатна квартира у спальному Сихівському районі, без ремонту. Водночас повідомляється, що за таку вартість можна знайти кімнату десь ближче до центру. Загалом середня ціна за квартиру бюджетного плану дорівнює 4-6 тисяч гривень на місяць. А в самому центрі можна знайти однокімнатну чи двокімнатну квартиру за 7000 гривень. А зняти хорошу квартиру, з хорошими умовами, сучасним ремонтом, меблями та технікою коштуватиме 12 000 гривень на місяць. За двокімнатну доведеться віддати 14 000 гривень, і за трикімнатну – 17 000 гривень. У той же час є пропозиції щодо оренди житла бізнес-класу. Так, за двокімнатну квартиру в центрі доведеться віддати 35 000 гривень на місяць. А трикімнатна квартира у такому будинку обійдеться на кілька тисяч дорожче.

Читайте також: