У Росії, де з 21 вересня повним ходом йде "часткова мобілізація", не всі готові як "гарматне м'ясо" їхати в Україну. Так, наприклад, у Дагестані повним ходом точаться протести проти мобілізації, яку оголосив президент РФ Володимир Путін через війну в Україні.

Так стало відомо, що 25 вересня в столиці Російської Республіки Дагестан Махачкале проходить стихійна акція протесту проти оголошеної в Росії мобілізації чоловіків для війни проти України. Протестувальники скандують "Ганьбу".

За деякий час до силовиків у Махачкалі прибуло підкріплення.

У столиці жінки сперечалися із поліцейським, стверджуючи, що це Росія напала на Україну, а не навпаки. Вони також скандували "Ні війні".

Крім того, відомо, що протестуючі дагестанці сьогодні, 25 вересня, під час мітингу проти мобілізації, у Хасавюртівському районі Дагестану перекрили трасу Хасавюрт-Махачкала.

До речі, не обійшлося у Дагестані, як і скрізь, без затримки. При цьому поліцейські жорстко поводяться як із чоловіками, так і з жінками. Ще б пак, одна із затриманих лише місяць тому стала матір'ю.

До речі, зараз у Дагестані всі опозиційні телеграм-канали публікують звернення від протестуючих до жителів російських міст. Про це пише військовий журналіст Андрій Цаплієнко 25 вересня.

Дагестанці закликають усіх до опору. Вони пишуть, що "чекістський режим Путіна має бути знесений повністю і вщент".

Читайте також:

Зовсім погано: Путін має намір запровадити військовий стан у Росії та заборонити виїзд чоловіків

Путін одразу після мобілізації підвищив собі зарплату. Премії дали і урядовцям. Як вам Росія?

Казахи почали мстити росіянам, які тікають від мобілізації. Відео