Український прикордонник збив із антидронової рушниці ворожий безпілотник. Тепер дрон працюватиме на українську армію.

Про це повідомила пресслужба ДПСУ в Telegram.

Розвідгрупа знайшла приземлений коптер. Поряд з ним лежав боєприпас, який росіяни мали скинути на українське селище.

"На кордоні з країною-агресором боєць збив безпілотник антидроновою рушницею. Розвідгрупа знайшла приземлений коптер. Поряд з ним лежав боєприпас, який рашисти мали скинути на українське селище. Люди у безпеці, а дрон тепер працюватиме на нас", - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, що з початку вересня прикордонники приземлили вже два російських коптери.

До слова, росіяни у небі над Україною застосовують велику кількість армійських безпілотників: від масових "Орланів-10" до розвідувально-ударних "Форпостів" та "Оріонів", які в російській армії намагаються порівнювати з "Байрактарами".

Ось тільки після того, як в українських військових з'явилися сотні переносних зенітно-ракетних комплексів від західних партнерів, кількість втрачених росіянами безпілотних апаратів почало стрімко зростати. Так, за оцінками Генштабу ЗСУ, від початку війни армія Росії вже втратила близько 400 безпілотників, правда, у самій Росії цього не підтверджують.

До слова, напередодні російські війська атакували Одесу дронами-камікадзе, які РФ отримала від Ірану. Внаслідок цього дві людини загинули, а ще дві отримали поранення.

Читайте також:

Російські війська починають збивати власні дрони у Криму. Ось і почалося

У Криму розпочалася паніка через підводний безпілотник, який може наближатися до кораблів. Фото

США спалять Чорноморський флот РФ і бази в Криму, якщо Путін завдасть ядерного удару по Україні, - американський генерал