Ніхто не стане сперечатись, що про російський ленд-ліз уже ходять легенди. Так, наприклад, якщо вірити нідерландському сайту Oryx, то станом на 15 вересня 2022 року до військових ЗСУ в якості трофеїв потрапили 356 танків, з них один Т-62М, 33 – Т-80БВ, 35 – Т-80У, а решта – це Т-72 різних модифікацій, зокрема найсучасніші Т-72Б3 2016 року виробництва. Однак, як виявилось, є випадки, коли росіяни не просто кидають свою техніку на полі бою, а й мають з цього фінансову вигоду.

Так, стало відомо, що влада Миколаївщини викупила за 5 тисяч доларів бронеавтомобіль "Тигр", який був на озброєнні в армії РФ і пропонує російським військовим продавати й іншу техніку.

Про це повідомив начальник Миколаївської ОВА Віталій Кім.

"У нас поповнення техніки внаслідок "спецоперації". "Тигр" у нас уже третій, але перший за такою процедурою. Цей "Тигр" приїхав уже не віджатий, а куплений. Набагато легше не на "похоронні" росіянам купувати "Ладу", а можна нам продати техніку, залишитися живим, приїхати додому – і купити собі цю "Ладу", - заявив чиновник.

Місцевий канал "Николаевский Ванёк", про який у своєму дописі згадував Кім, повідомив, що за БМ "Тигр" росіяни отримали 5 тисяч доларів.

"Вийшов на мене "добрий молодець", і, як тільки переконалися, що гроші дійшли, а молодець вже в "безпеці" – публікуємо результат. "Тигр" пройде маленьку реабілітацію і вирушить у бій", – сказано в повідомленні.

На цьому ж каналі розміщено також інструкцію для окупантів, як продати техніку, і ціни, за які влада Миколаївщини готова її купувати.

Читайте також: