Сьогодні, 22 вересня, військові комісари різних регіонів Росії опублікували практично однакові накази "Про оголошення мобілізації", де роз'яснюється порядок явки до пунктів збору. Зокрема, такі розпорядження випустили військкоми Татарстану, Дагестану, Якутії, Самарської, Свердловської, Смоленської та Воронезької областей, а також Єйського та Щербинського районів Краснодарського краю.

На Сахаліні, наприклад, заявили, що насамперед у регіоні мобілізують тих, хто відслужив в армії не більше трьох років тому і тих, хто має навички військової служби. При цьому військовий комісар регіону акцентує, що покликані в рамках мобілізації отримуватимуть не менше 205 тисяч рублів на місяць.

При цьому дуже чітко видно, що в Росії закликають п'яниць та якихось оленярів із далеких регіонів. Більше того, росіянам пропонують за свої гроші добиратися до пунктів зборів, вони плюють на військкоматчиків та посилають їх на три літери. Деяких "вистачає" інсульт перед автобусами - люди бояться їхати воювати в Україну.