Росіян шокувало це рішення уряду, адже вони звикли воювати на диванах сидячи перед телевізором.

Але зовсім одна справа, коли мобілізація стосується суто громадян Російської Федерації і зовсім інша, коли хочуть мобілізувати для війни в Україні мешканців Кримського півострова.

Крим був, є та буде українським. Це визнають інші держави, міжнародні організації та весь цивілізований світ. Але Путіну з його хворою манією величі приносить особливе задоволення мобілізація тих, хто вважає себе українцями.

Видання Главред повідомляє, що у тимчасово окупованому Криму вже почали видавати повістки. Такі повістки видають онлайн через сайт держпослуг. Повідомляється, що система організована таким чином, що навіть якщо людина не зайшла до свого особистого кабінету на сайт, через кілька днів після відправки повістки вона вважається отриманою.

Водночас, є інформація, що в окупованому Криму вже ходять силовики, які насильно видають повістки або навіть одразу забирають у військкомат чоловіків призовного віку.

Зазначається, що поширювати мобілізацію на тимчасово окуповані території є військовим злочином згідно з міжнародними стандартами, такими, як Женевська конвенція. Гаазьке положення забороняє примусову участь у військових діях громадян, які мають громадянство країни-противника. Окупаційна влада Криму навіть обіцяє винагороду за участь у війні проти України на боці Росії.

Читайте також: