Повномасштабна війна всіх застала зненацька. Налякався кожен – і діти, і жінки, і навіть чоловіки.

Абсолютно кожен громадянин України виявився не готовим до війни, адже важко повірити, що в 21 столітті в принципі можлива повномасштабна війна. У всі часи завданням чоловіків було захищати свою сім'ю від небезпеки. І тому дуже правильним, правомірним та законним було рішення заборонити виїзд чоловіків призовного віку за межі України.

Зрозуміло, воювати пішли не всі. І всі ці півроку палко йшли дискусій про те, кого з чоловіків можна випускати за кордон. Особливо цим питанням цікавилися студенти, які навчалися у іноземних університетах.

А оскільки з 24 лютого обмеження на виїзд таких студентів не було, дана схема почала приваблювати всіх чоловіків, які планували уникнути мобілізації.

Як повідомляє Обозреватель, посилаючись на речника Державної прикордонної служби України Андрія Демченка, 14 вересня Міністерство оборони внесло зміни для українських студентів, які навчаються в іноземних університетах. Згідно з новим рішенням, студенти чоловічої статі не зможуть виїжджати за кордон до закінчення війни з Росією. Чиновник стверджує, що це пов'язано з тим, що почастішали випадки підробки документів для виїзду за кордон. Демченко наголосив, що лише за два місяці літа співробітники Держприкордонслужби виявили близько 600 осіб, які хотіли залишити територію України за допомогою підроблених документів. І щоб уникнути подібних фальсифікацій у майбутньому, було прийнято рішення взагалі заборонити чоловікам-студентам іноземних навчальних закладів перетинати кордон України.

Читайте також: