Мобілізація у Російській Федерації йде повним ходом. І якщо раніше у росіян не було достатньо міцної мотивації для вступу у війну на чужій території, то зараз активізовано демотивацію, яка ще більше посилює і без того плачевне становище російських військ.

Через слабку фінансову мотивацію росіяни йти на війну не дуже хочуть. Ще ці Хаймарси не дають упевненості у завтрашньому дні, та й ленд-ліз на підході. І різні додаткові рішення, які російська влада приймає сьогодні, анітрохи не покращують ситуацію в масах.

За словами голови комітету Держдуми РФ з оборони Андрія Картаполова, трудові договори з мобілізованими росіянами будуть розірвані, і вони зобов'язані платити за іпотечними кредитами. Про це інформує Обозреватель.

Вважається, що мобілізований зможе оплачувати іпотеку з тих виплат, які отримуватиме завдяки участі у війні з Україною. Зрозуміло, нікого не хвилює, що людина могла заробляти у мирний час у тій же Росії більше, ніж на війні з "братським народом". Власне, де і як саме розриватимуться трудові договори не уточнюється, оскільки законодавство не доопрацьоване.

У безвільних росіян не залишається вибору. Вони дозволяють владі поводитися так стосовно себе. А це означає, що економічна катастрофа в кожній окремо взятій російській родині є неминучою.

Читайте також: