Людмила Нарусова виявилася єдиним сенатором, який проголосував проти посилення покарання за самовільне залишення частини та невиконання наказу в період мобілізації, повідомляє RTVI. Сама сенатор підтвердила факт голосування проти законопроектів, які були прийняті 147 голосами.

Так, це я проголосувала проти, але прокоментувати поки що не можу, у нас ще триває засідання, — сказала Нарусова.

Нагадаємо, що напередодні Держдума схвалила у другому та третьому читаннях законопроект із поправками до КК, що передбачають відповідальність за дезертирство у період воєнного часу, мародерство, знищення зброї та військової техніки, а також здачу в полон. Неявка на військову службу на заклик або дезертирство карається позбавленням волі на строк до 10 років «у період мобілізації чи воєнного стану, у воєнний час або в умовах збройного конфлікту або ведення бойових дій». За добровільне здавання у полон передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років, за знищення зброї у воєнний час – до п'яти років, за мародерство у період воєнного стану – до 15 років.

Також до Держдуми було внесено поправки, які пропонують ввести до КК поняття «мобілізація», «воєнний стан», «воєнний час», «збройний конфлікт». Відповідний законопроект пройшов перше читання у липні, 20 вересня депутати його ухвалили одноголосно одразу у другому та третьому читаннях.

Читайте також:

Зірка "Дизель шоу" вирішила розповісти, чому не йде служити у ЗСУ. Все по чесному

Алла Пугачова почала мститися за Галкіна: тепер Росія здригнеться

Авторитетний російський репер випустив кліп про відставку Путіна. Уся країна почула. Відео