Цікаві речі відбуваються в Росії: по телевізору повідомляють, що втрати армії РФ на території України становлять 5 тисяч 937 осіб, але, щоб заповнити ці втрати, оголошують часткову мобілізацію обсягом 300 тисяч осіб. Дивна військова математика, чи не так?

І ці цифри не взяті зі стелі. Їх озвучив особисто міністр оборони товариш Шойгу після того, як його бункерний шеф Путін офіційно оголосив часткову мобілізацію .

"У Росії величезний мобілізаційний ресурс. Під час часткової мобілізації закличуть 300 тисяч резервістів загалом... Сама лінія зіткнення, можна називати її і лінія фронту, і лінія зіткнення - вона більше 1 000 км. Природно, те, що ззаду, і те, що там, по цій лінії - це треба закріплювати, ці території треба контролювати. І, звичайно, насамперед, саме для цього робиться ця робота - я маю на увазі, часткова мобілізація", - заявив Шойгу після офіційного звернення Путіна.

І відразу він розповів, що втрати російської окупаційної армії в Україні становлять 5 тисяч 937 осіб.

Тим часом, за інформацією українського Генштабу, з 24 лютого загинуло 55 110 російських військових.

Нагадаємо, 21 вересня Путін оголосив про часткову мобілізацію у зв'язку із ситуацією в Україні. Російський глава заявив, що призову на військову службу підлягатимуть громадяни, які перебувають у запасі. Насамперед, йдеться про тих, хто проходив службу в лавах збройних сил, а також має певні військово-облікові спеціальності та досвід. Путін оголосив, що "студентів не закликатимуть".

Читайте також:

Путіна позбавить влади найближчу людину. Вже готовий план. Піонтковський розкрив деталі

Лукашенко попередив білорусів: "Небезпека велика, переходимо на воєнний час"

Чому Пугачова загрожувала пальцем біля труни Горбачова і що вона йому сказала