Ні для кого не секрет, що звернення президента Росії Володимира Путіна з приводу псевдореферендумів у Херсонській, Запорізькій, Луганській та Донецькій областях, яке очікувалося ввечері 20 вересня, не відбулося. Багато хто вирішив, що це був "лякаючий" піар-хід, щоб побачити громадську думку та очікування європейських лідерів. Ось тільки Путін, якого минулого тижня неодноразово принижували очікуванням, таки записав своє звернення до народу і вранці 21 вересня його показали пропагандистські канали.

Так, Володимир Путін таки виступив із відеозверненням, анонсованим ще вчора. Під час виступу він заявив, що у Росії буде часткова мобілізація. Мобілізаційні заходи розпочнуться вже сьогодні, 21 вересня.

Диктатор підкреслив, що мовляв, проти Росії воює "колективний Захід", тому російський народ має зрозуміти і ухвалити таке жорстке рішення, оскільки воно вимушене.

За словами Путіна, мобілізація торкнеться лише тих, хто "перебуває в запасі і проходив службу в лавах Збройних сил РФ, має певні військово-облікові спеціальності та відповідний досвід".

Зазначимо, що Кремль уже опублікував указ про часткову мобілізацію.

Крім того, російський бункерний президент звинуватив країни Заходу в "ядерному шантажі" та погрозах "знищити Росію" за допомогою ядерної зброї.

"Росія має у своєму розпорядженні різні засоби поразки, а за окремими компонентами - і більш сучасними, ніж у країн НАТО. І при загрозі територіальної цілісності нашої країни, для захисту Росії ми безумовно використовуємо всі наявні у нашому розпорядженні засоби. Це не блеф... хто шантажує нас ядерною зброєю, повинні знати: "троянда вітрів" може розвернутися і в їхній бік", - заявив Путін.

Читайте також:

Соратник Путіна потрапив за селфі поруч із труною Єлизавети II. До такого ще додуматися треба

В Україні відкрилися McDonald's: скільки коштує поїсти та які черги

Влетів під фуру: не стало зірки російського кіно, яке підтримало вторгнення в Україну