За прогнозами Кабміну, середній курс долара наступного року очікується близько 42 гривень за долар, але не виключено, що валюта може подорожчати і до 49 гривень.

Як повідомляють Факти , про це розповів глава уряду Денис Шмигаль.

"Зараз середній курс долара за роком становить 32,3 грн, до кінця нинішнього року ми очікуємо на рівні 37 грн. Звичайно, з умовами емісії та інфляції, що є в Європі та всьому світі, вважаємо, що середньозважений курс наступного року буде в діапазоні 42 грн. Він вагатиметься. Передбачити цифри на кінець наступного року неможливо, але для розрахунків вибиралося лінійне зростання цього курсу, тому можемо вийти на приблизно 49 грн", — зазначив Денис Шмігаль.

Водночас, глава уряду зазначив, що такий макроекономічний прогноз на наступний рік — це консенсус між Кабінетом міністрів, Нацбанком і міжнародними фінансовими організаціями. Нині все залежить від ситуації на фронті. У зв'язку з подіями по полі бою економіка нашої країни може впасти на 0,4%, так і вирости на 10 і більше відсотків.

Раніше повідомлялося, що з наближенням до опалювального сезону попит на валюту і відповідно потреба у продажу з боку НБУ збільшуватиметься. Це може призвести до зростання курсу долара на готівковому ринку.

Зазначимо, що професор Національної академії державного управління при президентові України Геннадій Рябцев заявляв, що з огляду на економічні умови, в яких опинилася Україна, курс долара у 2023 році може перевищити 50 гривень.

Читайте також:

Президент Киргизії вирішив "підколоти" Путіна, змусивши його нервувати. Відео

В обсерваторії НАН визнали: у небі над столицею постійно літають НЛО

Російські війська через контрнаступ ЗСУ зазнають найбільших втрат з часів Другої світової, - Daily Mail