Російська армія з часів Другої світової війни ще не зазнавала таких серйозних втрат, які росіянам довелося зазнати під час контрнаступу ЗСУ на Харківщині.

Як повідомляє Оглядач із посиланням на Daily Mail, такі дані наводить науковий співробітник лондонського Королівського інституту об'єднаних служб Джастін Бронк.

За словами військового експерта, російські війська почнуть масово здаватися та сподіватися, що поворотний момент у війні нарешті настав. При цьому в Кремлі мають намір шукати варіанти відповісти на свою найбільшу військову поразку в Україні з того часу, як РФ відступила з районів поблизу Києва після невдалої спроби захопити столицю на початку вторгнення.

Також Бронк натякнув, що поразка російської армії в Харківській області стане не останньою цього року.

"Це було одне з найуспішніших контрнаступів, які ми бачили в сучасній історії, з погляду території, завойованої при заданій швидкості просування. Україна "заманила" Росію, щоб вона погодилася на бій на виснаження у дуже невигідному у воєнному відношенні становищі. Тепер Росії буде важко уникнути нових лих до зими", – розповів Джастін Бронк.

Нагадаємо, якщо раніше росіяни при відступах намагалися вберегти нову та цінну техніку, то зараз, під час контрнаступу ЗСУ, окупанти кидають усе поспіль і біжать, аби зберегти життя. Техніка їм уже не потрібна – її кидають посеред поля бою.

Зазначається, що серед цінних екземплярів російської техніки було відзначено рідкісну радіолокаційну станцію "Зоопарк" та одну машину управління артилерією.

Читайте також:

Пєскова вивели із себе гарантії безпеки для України

Шольц – про розмову з Путіним: він досі впевнений, що все правильно робить

Росію "схопить" колапс уже до кінця року: маршал Королівських військ зробив заяву