Задля врегулювання ситуації, що склалася на кордоні між двома країнами, прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян особисто зателефонував Путіну.

Зокрема, він попросив бункерного диктатора про допомогу у Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ), пише Фокус , посилаючись на вірменське видання ArmenPress.

Зазначається, що Пашинян та Путін говорили про подробиці початку бойових дій. Це навіть підтвердили у Департаменті інформації та у зв'язках із громадськістю апарату прем'єр-міністра Вірменії.

Тим часом, як повідомило Міноборони Республіки Азербайджан, вживаються необхідні заходи для того, щоб заглушити вогневі точки збройних сил Вірменії та не допустити розширення масштабів воєнного конфлікту.

За інформацією сторін є втрати серед особового складу. У свою чергу, Вірменія покладає відповідальність за ескалацію на Азербайджан.

Згідно з повідомленнями вірменської сторони, його Збройні сили після опівночі відкрили інтенсивний вогонь з артилерії та великокаліберної зброї за вірменськими позиціями у напрямку Горіса, Сотка (звідти йде евакуація) та Джермука. Також азербайджанські НД атакували у напрямку Капана. Застосовувалися і БПЛА.

Читайте також:

"Росія себе вичерпала, жорсткої відповіді не буде": Жданов пояснив, на що тепер здатний Путін

Вийти на пенсію вже з наступного року буде складніше. Що чекає на українців

"Він уже знає": Пєсков розповів, що Путіну донесли про поразку його армії