Ні для кого не секрет, що вранці 6 вересня ЗСУ розпочали великий контрнаступ на півдні Харківської області. Українці миттєво прорвали оборону російської армії та за лічені дні просунулися більш ніж на 60 км. Звільнено понад 30 населених пунктів, у тому числі місто Балаклія. З цього приводу вже висловився ватажок терористичного угрупування "ДНР" у 2014 році Ігор Стрєлков (Гіркін).


Співробітник ФСБ та ватажок терористичного угрупування "ДНР" у 2014 році Ігор Стрєлков (Гіркін) із жахом відреагував на новину про звільнення Куп'янська Харківської області українськими захисниками. Для нього це стало свідченням остаточної поразки армії РФ на Харківському напрямку.

Про це він написав у себе в Telegram-каналі. Він схвалив наївних спроб російського командування пояснити розгром своїх військ тактичними діями.

"Вже заговорили про те, що, мовляв, правильне тактичне рішення - піти за водний рубіж та організувати там оборону. Для довідки: у цю пору року річку Оскол можна перейти пішки вбрід майже в будь-якому місці, тому вона взагалі не є серйозною перешкодою для гусеничної та колісної всюдихідної техніки», – з невеселою іронією зауважив Гіркін.

Він також додав, що системно отримує повідомлення про настання ЗСУ у Донецькому напрямку, де захисники України успішно проривають фронт. У окупантів практично не залишається простору для маневрів.

"Зараз, по суті, мова нашої сторони може йти тільки про те, як припинити подальше поглиблення української армії та не допустити переростання оперативної поразки у стратегічну... Хоча загалом вона вже переросла. "Битву за ініціативу "противник уже виграв", – змушений констатувати Гіркін.

Читайте також:

Увійде в історію: генсеком НАТО може стати чиновниця з українським корінням

Директор ЦРУ: Путін зазнав краху, він заплатить дуже високу ціну

"Там усе дуже погано": Арестович розповів про стан Путіна