У четвер, 8 вересня, багато ЗМІ поширили новину про смерть королеви Великобританії Єлизавети II. Пізніше всі почали видаляти чи спростовувати цю новину, оскільки інформація виявилася взятою з фейкового клону одного з найавторитетніших західних ЗМІ.

І ось ближче до вечора 8 вересня з'явилося офіційне повідомлення. Смерть Єлизавети ІІ підтвердилася офіційно.

Про це повідомляє УП з посиланням на Sky News.

Крім того, підтвердилася інформація про те, що представниця британської монархії у шотландському замку Балморал. Саме туди терміново виїхали всі рідні та близькі.

Примітно, що саме 8 вересня британський офіційний канал ВПС раптово змінив сітку мовлення, почавши показувати тривожні новини про раптове погіршення здоров'я Єлизавети. Однак про її смерть нічого не йшлося.

Зазначається, що наступним монархом Великої Британії стане її старший син – 73-річний принц Чарльз. Його дружина, 75-річна Камілла, стане королевою-консортом (це означає, що дружина короля має рівний із ним соціальний статус та жіночий еквівалент його монархічного титулу).

Церемонія офіційного проголошення Чарльза королем Великобританії пройде в Сент-Джеймському палаці в Лондоні, як тільки це буде можливим, повідомляє The Guardian.

Єлизавета II, коронована 1953 року, у вересні 2015 року стала британським монархом, який правив найдовше, перевершивши свою прапрабабуся королеву Вікторію.

Читайте також:

Отож і дочекалися: Грузія перестає пускати російських туристів. Їх там не хочуть бачити

Це знак: в Україні стався землетрус. Деталі

"Там все дуже погано": Арестович розповів про стан Путіна