7 вересня під час Східного економічного форуму Президент Росії Володимир Путін заявив, що ухвалив рішення про початок повномасштабної війни проти України "свідомо", відповівши "дзеркально", щоб "допомогти населенню Донбасу".

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба відреагував на цю пропагандистську заяву і наголосив, що Путін публічно зізнався у злочині агресії проти України.

Про це очільник МЗС написав у Twitter.

У зв'язку з цим Кулеба закликав міжнародних партнерів підтримати створення трибуналу у справі про скоєння злочину агресії щодо України.

"Путін щойно публічно зізнався у злочині агресії проти України: "Ми зробили це свідомо". Я ще раз закликаю всі держави: підтримати створення Спеціального трибуналу у справі про злочин агресії проти України. Злочин на виду. Справедливість має перемогти", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що сьогодні Путін заявив, що Росія "нічого не починала" в Україні з точки зору воєнних дій.

"Після багаторазових спроб вирішити питання по жителям Донбасу мирним шляхом Росія ухвалила рішення відповісти дзеркально - збройним шляхом. Ми це зробили свідомо, всі наші дії — це наш обов'язок і його ми виконаємо", – заявив агресор.

Читайте також:

Спроба захоплення Києва та повтор вторгнення з Білорусі: Залужний розповів, що може статися у 2023-му році

"Миші всі погризли": Жданов розповів, чому російські ракети почали прилітати російськими містами

У Польщі вже офіційно заявили про загрозу воєнного конфлікту з Росією