Колишній командувач військ США в Європі генерал-лейтенант у відставці Бен Ходжес заявив, що не бачить можливості на даний момент російської армії покращити своє становище. Він вважає, що зараз потрібно "надати Україні все необхідне".

"Мені невідомо точно, скільки ресурсів мають українці. Знаю, що чисельність армії наближається до 700 тисяч, можливо і більше. Не все ще пройшли навчання та злагодження, проте проблеми у живій силі немає. Потрібно отримати достатню кількість далекобійної артилерії та протиповітряної оборони. Думаю. , що Генеральний Штаб це розуміє, і там намагалися підготувати війська, які мають здійснити прорив", - сказав Бен Ходжес.

Зазначимо, що раніше екс-командувач сил США в Європі Бен Ходжес заявив, що Україна до кінця року могла б відкинути російських окупантів на позиції 23 лютого. Однак для цього потрібно, щоб Захід постачав зброю у достатніх обсягах. За його словами, українці були неймовірно стійкими та винахідливими, але їм потрібна більш далекобійна та точна артилерія.

Читайте також:

ЗСУ поставили світовий рекорд, збивши російський літак без жодного пострілу. Пілот молився

Потужний удар по аеродрому росіян: ЗСУ відправили на металобрухт літаки Путіна

ЗСУ можуть повернути Херсон без бойових дій: у Британії розповіли, як окупанти здадуться