Президент Росії Володимир Путін 7 вересня розпочав виступ на пленарній сесії Східного економічного форуму. Зокрема, він заявив, що зерновий коридор, на який погодилася Росія, зовсім не сприяє вирішенню проблеми голоду у світі.

Російський президент Володимир Путін з трибуни Східного економічного форуму заявив, що вивіз зерна з українських портів, розблокований внаслідок втручання ООН та Туреччини у липні, варто обмежити.

За його словами, по лінії Всесвітньої програми продовольства ООН було завантажено "всього два кораблі з 87". "І на них було вивезено 60 тисяч тонн продовольства з 2 млн тонн", - заявив російський президент, назвавши європейські країни "колонізаторами", що обманюють країни, що розвиваються.

"Скільки говорили про забезпечення виходу українського зерна для підтримки найбідніших країн. Зробили все, щоб українське зерно було виведено. Практично все зерно з України направлено не до найбідніших країн, що розвиваються, а до країн ЄС. За всесвітньою продовольчою програмою ООН було завантажено всього два кораблі. Лише два з 87. Можливо, варто обмежити вивіз зерна з України?", - заявив Путін.

Тим часом, за даними Barva Invest, 22% зерна, експортованого з України, надійшло до країн Африки та Близького Сходу.

У рамках Світової продовольчої програми ООН:
- з України відправлено 23 тис. т пшениці до Ефіопії;
- один із суден завантажений зерном для Ємену;
- уряд США виділив $68 млн на закупівлю українського зерна для країн півострова Сомалі.

Читайте також:

ЗСУ поставили світовий рекорд, збивши російський літак без жодного пострілу. Пілот молився

Потужний удар по аеродрому росіян: ЗСУ відправили на металобрухт літаки Путіна

ЗСУ можуть повернути Херсон без бойових дій: у Британії розповіли, як окупанти здадуться