Така подія явно увійде до світової історії: голові путінського міністерства закордонних справ Лаврову та його спільникам із дипломатичного корпусу масово відмовили в отриманні американських віз. Путінська делегація хотіла вирушити до США на Генасамблею ООН, але там не захотіли бачити представників країни-агресора.

Як повідомляє Ліга, про світовий скандал повідомило авторитетне видання Reuters.

Засідання Генасамблеї ООН має відбутися за два тижні, а російським дипломатам досі не видали візи США. Фактично, Штати та ООН ігнорують запити путінських посібників і показують світовій спільноті, що Росія стала країною-ізгоєм.

Зазначається, що Москва запросила у Вашингтона 56 віз – і поки що не отримала жодної. Посол Росії в ООН "стривожений", що останні місяці США "постійно відмовляють у візах" росіянам на різні заходи ООН.

У Держдепартаменті на прохання Reuters прокоментувати це заявили, що інформація про візи є конфіденційною, тому вони не можуть обговорювати "окремі випадки". У держсекретаря Ентоні Блінкена додали, що США "серйозно ставляться до своїх зобов'язань як країна перебування штаб-квартири ООН".

Представник Держдепу додав, що заявки на візи потрібно подавати "якнайшвидше, щоб забезпечити своєчасну обробку", тому що "щорічно ми обробляємо сотні віз для делегатів РФ на заходах ООН".

За угодою про штаб-квартиру ООН від 1947 року США зобов'язані дозволяти доступ туди іноземним дипломатам, проте Вашингтон вважає, що має право відмовляти у візі з міркувань, наприклад, "безпеки, зовнішньої політики та [загрози] тероризму".

Читайте також:

Кремль хоче відправити на захоплення України 350 тисяч нових окупантів, - аналітики

Путіна підставили з технікою: 40% не на ходу, розікрали запчастини

Відсидів 12 років: у Росії нагородили медаллю "За відвагу" маніяка, якого відправили до України