Росія зазнає історичних втрат, намагаючись захопити Україну. У Путіна вже закінчуються снаряди та техніка. Куди гостріше проявляється дефіцит поголів'я російської армії – навіть з допомогою прихованої мобілізації Кремль неспроможна заповнити втрати людського ресурсу.

За інформацією Інституту вивчення війни, Путін має намір поповнити ряди "гарматного м'яса", отруївши в Україну кілька сотень тисяч свіжих голів.

Зазначається, що вирішити питання з дефіцитом особового складу РФ може за рахунок військовослужбовців із підрозділів підтримки у Сирії, Вірменії, Таджикистані, Нагірному Карабаху та Казахстані. За попередніми підрахунками, контингент російських окупантів на вказаних територіях може змінюватись від 300 до 350 тисяч, передає Главред .

Водночас аналітики зазначають, що ці цифри не зовсім точно відображають той факт, що підрозділи підтримки, задіяні у бойових діях, не генеруватимуть істотної бойової сили. Ймовірно, цей контингент необхідний для країни-агресора для підтримки бойових, навчальних та інших операцій.

Тим часом, як ми повідомляли, за результатами соцопитування Левада-центру продовження бойових дій на території України підтримує 48% населення РФ. У травні цей показник сягав 72%. Росіяни вже зрозуміли, що Путін використовує чоловіче населення країни як "гарматне м'ясо".

Читайте також:

Увійде в історію: як у Києві 5-річний хлопчик урятував життя свого тата. До сліз

Українці встановили світовий рекорд, "грохнувши" російський танк із рекордної відстані. Відео

Як виплатять пенсії тим, кого повторно мобілізували