За наказом Путіна російські військові починають формувати нові ударні сили, але техніки для них не виявилося. Точніше, техніка як би і є, але тільки вона не на ходу і виявилася небоєздатною.

Про це розповів представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький в ефірі Військового телебачення.

"Історія з третім армійським корпусом розтягнеться до листопада. Проблема – людський ресурс. Укомплектування фахівцями. Щоб підготувати нормального фахівця, потрібно 3-4 місяці.

Також проблемою є комплектування технікою та озброєнням. Вся нова техніка була на озброєнні батальйонно-тактичних груп, які заходили на нашу територію в лютому-березні. Зараз ми бачимо, що всі підрозділи, що формуються, оснащуються ще радянськими зразками озброєння, які знімаються з баз зберігання та арсеналів і надходять у війська. За нашими оцінками, 40 відсотків бойової техніки не є боєздатною. Її потрібно ремонтувати та упорядковувати", - розповідає Скибицький.

Раніше повідомлялося, що при збереженні інтенсивності війни на нинішньому рівні Москва вже до кінця 2022 року зіткнеться зі справжнім снарядним голодом і з метою економії змушена буде скорочувати використання артилерії.

Читайте також:

Українці встановили світовий рекорд, "грохнувши" російський танк із рекордної відстані. Відео

Як виплатять пенсії тим, кого повторно мобілізували

Не стало легендарного боксера, удару якого заздрили всі