Якщо вірити синоптикам, то загалом перша половина осені має бути сухою та теплою. А от у перші вихідні осені погода в Україні буде досить мінливою – очікується прохолодно, а в деяких регіонах буде вітряно та дощово, тож "бабиного літа" чекати не варто. Підвищення температури очікується у жовтні, а у листопаді в Україні буде репетиція зими – прийдуть перші морози та сніг.

Такий прогноз на осінь озвучив народний синоптик Володимир Деркач, пише Уніан .

Погода у вересні

У вересні в Україні очікується часта зміна погоди. За словами народного синоптика, перша декада місяця принесе вітри та помірні опади, кілька прохолодних днів варто чекати на початку місяця. Тепла та суха погода триватиме майже до середини вересня. Після 20 вересня очікуються дощі та зниження температури.

Погода в жовтні

Погоди на початку місяця трохи зіпсують невеликі опади, а далі потеплішає і прийде довгоочікуване бабине літо, яке торкнеться і початку другої декади. Приблизно після свята Покрови (14 жовтня), зазначає Деркач, потроху холодатиме, зросте можливість слабких опадів. Вночі стануть холодними, але температура не опускатиметься нижче 0 градусів. Остання десятиденка жовтня значного тепла не передбачає, але очікуються 2-3 тепліші дні.

Погода в листопаді

За даними народного синоптика, останній місяць осені покаже плавний перехід від ранньої та зрілої осені до пізньої. Ще на початку листопада погода буде досить комфортною, проте приблизно з середини цього періоду прийде похолодання, задождить і можливий мокрий сніг. Деркач зазначив, що погода начебто проведе репетицію переходу у зиму. У середині місяця буде сухим, очікується кілька теплих днів. Остання десятиденка знову принесе зниження температури. Народний синоптик зазначив, що можливі перші морози. Після цього опади посиляться, переважно у вигляді снігу або мокрого снігу. Тому, за словами народного синоптика, на українців чекає досить зимове закінчення осені.

Читайте також:

Майже непритомний: Путін на трьох зустрічах хапався за кут столу і ковтав мову. Відео

Пугачова натякнула останніми днями пропагандиста Соловйова: його розірве на частини

На них чекають у Якутії або у Воркуті: Данилов – про жителів Донбасу, які проти деокупації