За прогнозом синоптиків, вересень в Україні розпочнеться з похолодання, проте згодом температура повернеться практично до літніх показників.

Такий прогноз на вересень підготував синоптик Ігор Кібальчич, повідомляє meteoprog .

За його словами, атмосферні процеси над більшою частиною Європи у перші дні вересня помітно перебудуються на осінній лад.

Вже з 1 вересня в Україні відбудеться відчутне похолодання, а температура повітря зменшиться на 6-8 °С порівняно з останніми числами серпня.

Однак, подальше зниження температури зовсім не означатиме настання метеорологічної осені. Попередньо, за даними Ігоря Кібальчича, під кінець першої декади температурний фон підвищиться до комфортних літніх показників як у нічний, так і вдень.

Щодо опадів, то, за словами синоптика, їх випаде 70-75% від кліматичної норми. Тому ризик розвитку посухи та збільшення пожежної небезпеки залишиться високим.

"Середньомісячна температура повітря за даними українських фахівців очікується на 1-1,5 °С вище за кліматичну норму і становитиме залежно від області +14...+19 °С. Основний внесок у цю аномалію зробить друга половина вересня, яка може виявитися значно тепліше за першу", - розповів синоптик.

Нагадаємо, цього тижня на українців чекає певна зміна погодних умов. За даними Укргідрометцентру, температура поступово знижуватиметься, що пов'язано з надходженням холодних атмосферних фронтів із північного заходу.

Читайте також:

Був на своєму ж похороні: журналістка розповіла, як вирахували, що Майкл Джексон живий

Росіяни тиснуть вкрадений український урожай колесами просто на асфальті, але людям не віддають. Відео

Клюють на приманку: росіяни витрачають свої "калібри" на дерев'яні муляжі HIMARS