Якщо вірити британській розвідці, то лише за минулий тиждень Путін разом з міністром оборони Росії Сергієм Шойгу звільнили щонайменше шістьох генералів. Сталося це через недостатню швидкість просування російських військ в Україні. От тільки на цьому кривавий диктатор не зупинився і під удар потрапив і сам Сергій Кужугетович Шойгу.

Так, стало відомо, що міністр оборони РФ Сергій Шойгу, якого за даними британської розвідки усунули з посади, зараз виконує роль завгоспу. Отож тепер Шойгу відповідатиме виключно за господарську частину, за постачання харчування та за закупівлі палива у військо. Про це пише Главред.

"Буде завгоспом, оскільки для Путіна він дуже зручний і лояльний до нього. У Шойгу ніколи не було своїх політичних амбіцій. Він дотримувався принципу "як скажете, так і робитиму". Треба було в МНС, працював у МНС. Треба в армії, пішов у армію", - такий висновок зробив колишній співробітник СБУ, експерт Українського інституту майбутнього Іван Ступак.

А ось інший військовий експерт Сергій Грабський в ефірі телеканалу FreeDom заявив, що насправді Шойгу не винен в тому, що "спецоперація" Путіна зазнала повного провалу.

Той факт, що Шойгу не займався питаннями пов'язаними з бойовим плануванням, є закономірним. За словами експерта, це не завдання міністра оборони.

"Давайте говоритимемо так, міністр оборони РФ, за своєю суттю, є завгоспом він не керує військовими операціями, і, наприклад, мені незрозуміло, навіщо британські засоби масової інформації так акцентую, що військове керівництво Росії повідомляє прямо Путіну. Вони зобов'язані йому повідомляти, тому що він – Верховний головнокомандувач", - наголосив експерт.

"Це очевидні речі, які не вимагають додаткового пояснення. Він і не повинен займатися плануванням, для цього є генерал Герасимов. Якби генерала Герасимова усунули, тоді це було вже цікавішою інформацією. А так, Шойгу є тінню Путіна в Міністерстві оборони, тому він виконуватиме свої завдання доти, доки Путін вважатиме це за необхідне", - підсумував Грабський.

Нагадаємо, що за шість місяців війни росіянам не вдалось виконати поставлених цілей щодо захоплення всієї України. Війна для Росії виявилась дорогою і стратегічно шкідливою.

Читайте також:

ППО Росії не справляється з цілями, авіацію виводять із Криму, - Жданов

Скандал із Лукашенком: у Білорусі заборонили соцмережу придуманої країни Вейшнорії

Усунення Путіна: Фейгін розповів, що буде в Росії після звільнення Херсона