Мер Одеси Геннадій Труханов заявив, що Україна має поступово шукати компроміси з Російською Федерацією для того, щоб уникнути ескалації війни з РФ, зокрема застосування російською стороною ядерної зброї.

Про це Труханов розповів в інтерв'ю італійському виданню "Corriere della Sera", передає .

За словами мера Одеси, наразі Володимир Путін мислить не як прагматичний політик, а як "монстр, продукт радянського режиму та КДБ, який вирішив відновити імперію Росії". При цьому Труханов висловив думку, що заганяти Путіна в кут у військовому відношенні було б небезпечно, оскільки він може в цьому випадку наказати застосувати ядерну зброю.

Труханов упевнений, що Україні треба крок за кроком домовлятися, поступово шукати компроміси з Росією та уникати конфронтацій.

"Так, він спробує ще: він одержимий нашим містом. Він не хоче його бомбити, як Харків, він вимагає його цілим. Я не песиміст, вірю, що ми в результаті переможемо. Але війна залишається довгою, важкою. Наш наступ до Херсона йде повільно, і Путін продовжує сподіватися на оточення Одеси з півночі для сполучення з "Придністров'ям", - заявив мер Одеси.

Також чиновник назвав Одесу – міжнародним містом, яке збудували представники понад 120 національностей. А ще висловив свою думку щодо зносу "неугодних" статуй.

"Я проти зносу статуй. Навіть якщо ми руйнуємо пам'ятники, історія не змінюється. Знаю, що зібрано петицію з 25 тисячами підписів, але я чекаю. З такою логікою мені (треба – ред.) також прибрати пам'ятник Пушкіну чи Гагаріну? Це не має сенсу", - заявив Труханов.

До речі, чиновник заявив, що до 24 лютого не вірив, що Росія здатна на повномасштабне вторгнення в Україну, оскільки Київ та Москви "тісно пов'язані історією, культурою, мовою, релігією та традиціями".

Зазначимо, що після того, як у суспільстві почали обговорювати таку громадянську позицію чиновника і висловлювати з цього приводу обурення, мер Одеси Геннадій Труханов заявив, що справді раніше давав інтерв'ю відомому та авторитетному виданню Corriere della Sera, на яке посилаються українські паблики. , що закликав до переговорів із Росією. Він називає це провокацією.

Про це мер Одеси Геннадій Труханов написав у себе на сторінці у facebook.

Читайте також:

Армія Путіна опинилася у пастці, ЗСУ відрізали всі мости, десантники біжать із позицій

Путін серйозно покарав Шойгу, його тепер висміюють офіцери, - британська розвідка

Палають житлові квартали, горять машини: Путін наказав зрівняти із землею Енергодар. Відео та фото