Бездумне рішення Путіна щодо вторгнення до мирної України обернулося не лише катастрофічними втратами російських військовослужбовців, а й небувалими втратами техніки та озброєнь. Усі ракети, що накопичувалися в російських арсеналах десятиліттями, вже витрачені майже на половину.

Як повідомляє РБК-Україна , оцінкою залишків ракет у росіян поділився представник ГУР Міноборони Вадим Скибіцький.

"За нашими підрахунками, у них залишилося не більше 45% від ракет, які були до початку війни. Особливо складна у них ситуація з "Іскандерами". Їх зовсім залишилося приблизно 20% від того, що було, а може, навіть і менше "Складна ситуація з тими ж "Калібрами", це досить ефективна ракета, але їх кількість не така велика. Тому вони і використовують ці X-22 і С-300 у наземному варіанті. Але ці запаси вичерпуються", - зазначив Скибицький.

Він також наголосив на тому, що у росіян дуже складна ситуація з високоточними ракетами.

"Високоточна зброя у них вже на межі. За всіма нормативними документами вони повинні мати 30% резерву, а її за деякими видами ракет уже майже немає. Наприклад, за тими ж "Іскандерами". Тому вони використовуватимуть інші засоби поразки. Вони зараз активно використовують "Ураган", "Смерч" - це те, що дозволяє здійснювати обстріл на короткій дистанції, на 70-80, максимум до 100 кілометрів.

Ми бачимо, що противник якраз інтенсивно обстрілює цими системами Миколаїв, Запорізьку область, Харків. Цими системами вони намагатимуться зруйнувати нашу інфраструктуру, об'єкти тепломережі, бойові порядки та чинитиме психологічний тиск на наше місцеве населення. Вони розуміють: якщо не буде тепла, то настрій населення буде зовсім іншим", – каже Скибицький.

Що ж до "Кинджалів", якими так пишається Путін, тут ситуація ще гірша.

"Їх мало, 30-40 штук. Це ті зразки, які першими надійшли на озброєння. Вони не пішли у масове виробництво. Вони їх застосовували, це ефективна зброя, але вона використовується для демонстрації сили як для нас, так і для наших партнерів". У тому числі для США та Китаю, показуючи, що вони мають гіперзвукове озброєння", – резюмує він.

Читайте також:

До кінця року ЗСУ відкинуть армію Путіна до кордонів 23 лютого, - американський генерал

Путіна усунуть від влади відразу після звільнення Херсона, - Піонтковський

Медведєв раптово зірвався на Зеленського, зробивши дивну заяву