Перший випадок одночасного зараження ВІЛ, коронавірусною інфекцією та віспою мавп зафіксовано в Італії.

Так, у липні 36-річний чоловік повернувся з Іспанії до Італії, де провів 9 днів, після чого став справжньою знахідкою для лікарів та вчених, повідомляє CNBC. Ще б пак, у відпустці він, схоже, ні в чому собі не відмовляв і навіть "мав статеві контакти з чоловіками без презервативу", як пишуть ЗМІ.

Через тиждень після відпустки він відчув себе погано: окрім стомлення, у нього піднялася температура, хворіли горло та голова. Звичайно ж, він припустив, що підхопив COVID, тому зробив тест та отримав позитивний результат.

Однак у другій половині дня, як пишуть журналісти, коли стали відомі результати тесту, пацієнта ще й обсипало, спершу – на ліву руку, а перед цим він ще на збільшення пахових лімфовузлів скаржився. Наступного дня підсипало на обличчі, нижніх кінцівках, у паху, а на руках утворилися пухирі.

До лікарів чоловік зрештою звернувся лише на третій день. Це виявилася поліклініка Родоліко-Сан-Марко лікарні Катанійського університету (це на Сицилії). Там йому зробили всі необхідні аналізи та тести одночасно дали позитивний результат на мавпу віспу, COVID-19 та ВІЛ.

До речі, у 2019-му чоловік уже лікувався від сифілісу, а COVID'ом він раніше хворів у січні 2022-го незважаючи на вакцинацію Pfizer BNT162b2 (друга доза – грудень 2021 року). Зараз він примудрився знайти омікрон ВА5.1.

У вересні минулого року у пацієнта ВІЛ не знайшли, а зараз під час обстеження аналіз чоловіка на ВІЛ показав, що у нього високе вірусне навантаження – 234 тисячі вірусних копій/мл.

Чоловік був виписаний з лікарні приблизно через тиждень після того, як повністю вилікувався від мавпової віспи та COVID-19.

Дослідники з Університету Катанії заявили, що цей випадок показує, як симптоми мавпячої віспи та COVID-19 "можуть перекриватися", що підтверджує важливість "коінфекції, збирання анамнезу та сексуальних звичок" для діагностики.

Читайте також:

Живуть найдовше: названо 4 імені, володарі яких є довгожителями

Дякую, браття! Як у Тбілісі святкують День Незалежності України. Потужне відео

Таємний візит Джонсона до Києва: ЗСУ буде озброєно до зубів. Це подарунок на День Незалежності