Українські Збройні Сили матимуть чергову серйозну підтримку від Великобританії. Так співпало, що новий пакет озброєнь стало відомо під час візиту британського прем'єра Бориса Джонсона в Україну. Це сталося 24 серпня на День Незалежності України.

Як повідомляє РБК-Україна , ЗСУ отримають 850 ручних мікродронів Black Hornet, які спеціально розроблені для використання в містах та селах. Вони призначені виявлення наближення ворожих сил.

Дрони мають розмір менший за мобільний телефон, а навчитися керувати ними можна за 20 хвилин. Безпілотник передає відео в реальному часі та робить нерухомі зображення.

Також Британія готується передати Україні транспортні засоби для пошуку мін у водах. Найближчими тижнями українські військові пройдуть спеціальні навчання.

Окрім того, Лондон продовжує розширювати підготовку українських захисників. До навчань приєдналися вже вісім країн - Канада, Данія, Нова Зеландія, Нідерланди, Норвегія, Фінляндія, Швеція та Литва.

Нагадаємо, у День Незалежності України президент США Джо Байден оголосив про надання історичного пакету військової допомоги для ЗСУ . У цей пакет увійдуть безпілотники, артилерійські системи та системи ППО, а також багато інших цікавих речей.

Читайте також:

Які ризики вторгнення військ з території Білорусі: у ГУР зробили заяву

Можна буде датися взнаки: в Україну йде спека в +33 градуси

ППО, артилерія та безпілотники: Байден оголосив про рекордну допомогу для України на День Незалежності