Сьогодні, 24 серпня, Україна відзначає 31-шу річницю проголошення незалежності. Це могло би бути гучне свято, якби не загроза ракетних ударів. Однак, через розв'язану Росією війну проти нашої держави, свято проходить без урочистостей і з додатковими обмеженнями у низці регіонів. Не останню роль у цьому відіграла Білорусь.

Так, сьогодні невизнаний президент Білорусі Олександр Лукашенко привітав Україну з Днем Незалежності і цинічно побажав нашій країні "мирного неба". Цинічно тому, що о 17:13 два російських бомбардувальники з території, яка підконтрольна Лукашенку, здійснила ракетну атаку по українській території. А о 17:49 піднявся в повітря ще один винищувач.

При цьому представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов в інтерв'ю опозиційному білоруському виданню "Nexta" заявив, що загрози наземної операції проти України з боку Білорусі поки що немає.

Його словами поділилася пресслужба ГУР у Telegram 24 серпня.

Зазначається, що українська влада й військові відпрацьовують різні сценарії, включно з вторгненням на нашу територію з боку РБ.

"Хоча Білорусь уже бере участь у війні, надаючи свої аеродроми для завдавання повітряних ударів по українських населених пунктах, здійснюючи ремонт пошкодженої російської військової техніки та проводячи вербування білорусів для участі в безпосередніх бойових діях проти України", – зазначили в ГУР.

Читайте також:

Вже не покатаєшся: в Україні серйозно піднімуть штрафи для автомобілістів

ППО, артилерія та безпілотники: Байден оголосив про рекордну допомогу для України на День Незалежності

Незвичайний рецепт солоного торта з кабачків: захочеться добавки