Путін розраховував на так званий "грузинський сценарій", який передбачає блискавичне захоплення території та швидку перемогу. Однак, як бачить увесь світ, бункерний президент дуже помилився.

За словами військового експерта Олега Жданова, російській армії вистачило лише на три місяці ведення активних бойових дій, передає УНІАН.

"Справді, вони розраховували на коротку переможну війну, на кшталт грузинського сценарію. Зіткнулися із затяжною війною, їх сил вистачило на три місяці. Ось уже у травні темпи наступу почали падати, сьогодні РФ – можна впевнено сказати – тупцює на місці. … За місяць лінія фронту практично не змінилася.Найбільше досягнення - 10 кілометрів просування за 35 діб у напрямку Бахмута.І все на цьому.Наразі Росія починає поступово деградувати як піхота (у них величезна проблема з навченістю піхоти).

В якості техніки, що надходить, знятої з довгострокового зберігання. Як система військового управління: вони зазнають величезних втрат, ланка молодших командирів (взвод, рота) – там практично кадрового складу не залишилося. Там керують в основному призначені з числа найбільш кмітливих, досвідчених бійців. Йде повна деградація армії, нездатність економіки Росії сьогодні забезпечити цю армію у повному обсязі, хоча б у рамках потреб”, – зазначає експерт.

Жданов також зазначив, що незважаючи на деякі заяви про відкриття Путіним другого фронту, зробити йому це не вдасться.

Чим відкривати другий фронт? , перевезуть вони його, це може змінити ситуацію на окремому напрямі, але ніяк не другий фронт", – пояснив він.

Жданов наголосив, що у Збройних Силах України тим часом розпочався зворотний процес.

"Ми набираємо західне озброєння, навчаємо особовий склад на Заході новим методикам ведення війни. У нас йде нарощування сил з вогневої поразки противника", - додав він.

На думку полковника запасу, головним досягненням цих шести місяців війни є те, що "ми сьогодні відзначаємо день нашого прапора синьо-жовтого, прапора незалежної України з її новітньої історії, і завтра відзначатимемо День Незалежності нашої держави".

Читайте також:

Тепер винне сонце: у Росії знову "дикий бавовна", людей евакуюють

"Одразу після затемнення": астролог розповіла про переговори, після яких настане світ

Ідеальна консервація на осінь та зиму: як приготувати заправку "Полтавська". Рецепт