Ніхто не заперечуватиме, що за 180 днів з дня повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну, в Україні змінилося багато чого. І гардероб українського президента Володимира Зеленського не є винятком.

Так, Президент України Володимир Зеленський усі 180 днів війни демонструє єднання з українським народом та українськими воїнами. Під час свого першого звернення до нації 24 лютого 2022 року Зеленський був одягнений у футболку кольору хакі, і з цього моменту президент України з'являвся на публіці виключно в одязі стилю мілітарі.

А ось останніми днями Президент змінив свої зручні футболки кольору "хакі" на вишиванку. Втім, вона також вийшла у військовому стилі оливкового кольору із чорною вишивкою.

Спочатку президент України в обновці нагороджував лауреатів відзнаками "Національна легенда України", а потім у ній же записав своє щовечірнє звернення до народу 21 серпня на 180 день війни з Росією.

Як виявилось, вишиванка Зеленського є авторським проектом українського бренду Indposhiv за мотивами білоруської майстрині Руфіни Базлової. Саме вона започаткувала напрямок протестної вишивки.

Стало відомо, що дизайн особливої вишиванки від ательє Indposhiv був представлений ще 19 травня 2022 року – у День вишиванки. У дизайн вишиванки увійшли зображення танків, БТРів та українців, що тримаються за руки.

Про це Indposhiv написали в Instgaram .

Зазначимо, що Руфіна Базлова засудила напад на Україну ще в перший день повномасштабної війни. Пізніше її позиція почала відбиватися і у творчості.

Читайте також:

Гірше, ніж у Чорнобилі: російських солдатів відправляють додому із потужним радіоактивним опроміненням

Розчавить голову і стрибне тиск: у вересні розпочнеться потужна магнітна буря

Путін мав фломастер: Шольц розповів, як почалося вторгнення в Україну