В Україні ніхто не сумнівається у важливості та стратегічному значенні Антонівського мосту. Ще б пак, він з'єднує правий берег Дніпра, на якому розташований окупований Херсон, з лівобережною частиною Херсонської області, теж окупованої РФ. Руйнування цієї переправи однозначно порушить постачання російського військового угруповання технікою, а також боєприпасами та можливий наступ на правому березі Дніпра. ЗСУ все робить для того, щоб створити окупантам проблеми.

Так стало відомо, що в понеділок, 22 серпня, Збройні сили України завдали чергового удару по Антонівському мосту в окупованому росіянами Херсоні. Місцеві жителі повідомляли про 8-10 вибухів.

Інформакцію підтвердив депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань у Facebook.

"ЗСУ знову завдають ударів по Антонівському мосту! Не довелося довго й чекати: росіяни відремонтували – наші Збройні сили підкоригували", – написав він.

Крім того, Хлань уточнив, що удар по мосту було здійснено саме в той момент, коли ним рухалася колона російських автомобілів з боєприпасами.

Внаслідок атаки, як заявив представник місцевих екстрених служб, постраждали щонайменше 15 осіб – співробітники місцевої ремонтно-відновлювальної бригади. При цьому двоє людей із ремонтної бригади загинули, повідомив пізніше заступник голови окупаційної адміністрації регіону Кирило Стремоусов.

Також гауляйтер Херсонщини зазначив, що ЗСУ вдарили по Антонівському мосту, коли поряд проходив пором із людьми, які також постраждали.

Керівник прес-центру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк прокоментувала сьогоднішні удари.

"Усвідомлюючи, що така складна конструкція не може бути залатана просто відерцем бетону, а вимагає досить суттєвого ремонту та технологічних процесів. Саме тому ми тримаємо під контролем і періодично нагадуємо про свою дистанційну присутність", - сказала Гуменюк у відповідь на прохання прокоментувати нові "прильоти" по Антонівському мосту.

Нагадаємо, що 20 липня українські війська випустили 12 ракет із РСЗВ HIMARS по Антонівському мосту в Херсоні. Було зафіксовано вісім попадань і за словами військово-цивільної адміністрації області, мосту було завдано серйозних збитків.

Після цього удару по Антонівському мосту в Херсоні було завдано 8 серпня.

Окупаційна влада нещодавно повідомляла, що здатність Антонівського мосту, що несе, через пошкодження зменшилася зі 100 тонн до п'яти.

Читайте також:

Гірше, ніж у Чорнобилі: російських солдатів відправляють додому із потужним радіоактивним опроміненням

Розчавить голову і стрибне тиск: у вересні розпочнеться потужна магнітна буря

Путін мав фломастер: Шольц розповів, як почалося вторгнення в Україну