Як правило, у середу прем'єр Британії традиційно відповідає на поточні питання парламентаріїв. 20 липня 2022 року була остання така сесія перед відходом законодавців на літні канікули. Останні слова Бориса Джонсона багато хто оцінив.

Так, 20 липня 2022 Джонсон востаннє виступив перед британським парламентом, попрощавшись фразою з "Термінатора" - "Hasta la vista, baby". Після цих слів його однопартійці встали, аплодуючи прем'єру, що йде. Поки Джонсон йшов до виходу, багато хто дружньо плескав його по плечу, при цьому опозиція залишилася сидіти на своїх місцях і не плескала.

Крім того, у своїй заключній промові Борис Джонсон заявив: "Я хочу використати останні кілька секунд, пане спікер, щоб дати кілька порад моєму наступнику, ким би він чи вона не була".

"По-перше, тримайтеся поряд з американцями, захищайте українців, виступайте за свободу та демократію всюди" , - заявив Джонсон.

Також Джонсон закликав наступний уряд знайти правильний баланс між обережністю та вмінням ризикувати, коли йдеться про майбутнє країни.

"Ми перетворили нашу демократію і відродили національну незалежність. Я допоміг цій країні пережити пандемію та допомагав захистити іншу країну від варварів. І, правду кажучи, цього достатньо, щоб рухатися далі", – сказав екс-прем'єр наприкінці виступу.

І справді, британський прем'єр, що йде, був одним із найпроукраїнськіших світових лідерів, виступаючи словом і справою на підтримку Києва і проти компромісів з Москвою.

Зазначимо, що уряд Джонсона ще напередодні повномасштабного вторгнення у 2022 році надав ЗСУ протитанкові комплекси NLAW, які разом з американськими "Джавелінами" українська армія успішно використала, відбиваючи російський наступ на Донбасі. Загалом загальний обсяг британської військової та економічної допомоги Україні з початку війни досяг суми понад 3,8 млрд фунтів.

Читайте також:

Будьте готові: названі міста, де буде найважчий опалювальний сезон

У росіянина зник із картки мільйон рублів. Він отримав смс: "Дякую за допомогу ЗСУ"

ЗСУ збили найновіший російський винищувач, який коштує 50 мільйонів доларів. Фото