Уже з 1 жовтня в Україні має запрацювати анонсована раніше програма доступної іпотеки для військовослужбовців, правоохоронців, медиків та педагогів. Міністерство цифрової трансформації України розповіло про технічний аспект ініціативи.

Так, стало відомо, що послугу планують запустити насамперед у застосунку "Дія".

Про це заявив керівник із розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової трансформації Мстислав Банік під час брифінгу у Медіацентрі Україна — Укрінформ.

"Ми будемо фокусуватися на мобільному застосунку "Дія", адже майже у 18 млн користувачів він встановлений. Тому велика кількість людей зможе отримати (послугу з оформлення пільгової іпотеки - ред.) тим більше, що зараз багато переміщених осіб", - зазначив він.

Банік додав, що у застосунку оформити іпотеку буде набагато зручніше, ніж на порталі.

Таким чином, через "Дію" можна буле відправити запити в різні банки щодо кредитування.

"Автоматом акумулюється й передається вся необхідна інформація, після цього людина отримує електронний документ — згоду від банку, на яку суму ви можете отримати пільгову іпотеку. Далі з електронним документом можна звертатися до забудовників, вибирати житло і купувати його в іпотеку", - пояснюють чиновники принцип реалізації послуги.

Нагадаємо, що нещодавно уряд ухвалив постанову про доступну іпотеку, в першу чергу, для військових та членів їхніх родин, для медиків, вчителів, науковців. Другим етапом, за словами віцепрем'єр-міністра - міністра з питань цифрової трансформації Михайла Федорова, буде доступна іпотека для ВПО та членів їхніх родин, а далі — для всіх українців.

Відомо, що проєкт передбачає пільгову ставку - від 3 до 7% для придбання житла. Інновація, окрім пільг у відсотках, полягає у тому, що дану послугу можна буде отримати через "Дію", не потрібно буде збирати документи, щось комусь доводити, ходити по забудовниках.

Читайте також:

ЗСУ підуть на Білгород і Курськ, якщо Путін захоче захопити Кривий Ріг та Запоріжжя, - Соскін

Тоненька смужка: Леся Нікітюк похвалилася фігурою в маленьких бікіні

Старого поплутало: дідусь під час дитячого свята почав чіплятися до своєї ж онучки