Якщо російський бункерний Путін намагатиметься захопити чергові українські території, ЗСУ рушать прямо на російські міста.

Про це заявив директор Інституту трансформації суспільства, політолог, економіст Олег Соскін під час чату у Головреді .

"Путін спочатку спробує вийти на них, а потім спробує вийти на Одесу... Якщо російські війська наступатимуть на цих напрямках, то наші корпуси підуть на Білгород та Курськ", - сказав Олег Соскін.

Він також зазначив, що Путін ніколи не відмовиться від Криму, але йому вже чітко довели, що Україна має намір звільняти півострів. Щоправда, за словами Соскіна, якщо розпочнеться повноцінна операція, глава Кремля почне загрожувати ядерними ударами.

"Путін може сказати, що, якщо українські війська рушать далі - на Крим, він завдасть тактичних ядерних ударів по Києву, Львову, Дніпру бомбами до 5 кілотонн".

Так чи інакше Росія втратить захоплені території материкової України, але Путін може зіграти на випередження – відступити до Криму та погрожувати ядерним ударом у разі наступу на півострів. У цьому випадку Путін має альтернативу, вибір. І тоді можна починати розмовляти.

Окремо стоятиме питання щодо Донецької та Луганської областей. Їх також треба звільняти. Але, якщо буде завдано удару по Бєлгороду і Курську, тоді можна буде досягти такої ж ситуації, як і з Кримом: Росія йде "доброю волею" з Донбасу, а Україна за це не захоплює Бєлгород.

Тоді залишиться лише питання Криму. А оскільки всі сторони вже трохи видихнулися, з цього питання можна буде вести переговори.

Це єдиний щодо мирний варіант. Усі інші – не мирні”, – зазначив експерт.

Він також переконаний, що у Росії не залишилося не лише якісної зброї, а й навчених людей. Результати досліджень показують, що до РФ 60% чоловіків не хочуть їхати на війну, але підтримують кремлівську верхівку.

Ще однією серйозною проблемою для окупантів є те, що в Росії спостерігається катастрофічна нестача молодшого офіцерського складу.

Читайте також:

Кара небесна: на Крим обрушився найпотужніший смерч. Відео стихії

Росіян уже почали готувати до поразки Росії та до того, що Україна повернула Крим, - Жданов

Будьте готові: названі міста, де буде найважчий опалювальний сезон