Українські захисники спалюють не лише російський мотлох, який кремлівське керівництво в агонії знімає з консервації. Українським військам під силу навіть найсучасніші бойові літаки РФ.

Як повідомив військовий кореспондент Андрій Цаплієнко, ЗСУ збили новітній російський винищувач Су-30СМ.

"Ймовірно, збитий на Харківщині. Бортовий номер RF81771. Один із найновіших літаків Росії, які брали участь в атаках на Харків і Харківську область. Собівартість $50 млн. Випущений Іркутським авіазаводом у 2018 році і переданий у 14-й гвардійський винищувальний авіаційний полк Курськ, поряд з українським кордоном. Заступник командира полку Сергій Косик був збитий у березні і перебуває у полоні на території України", - пише Цаплієнко.

Довідка

Су-30СМ - це важкий російський багатоцільовий винищувач покоління 4++, основним завданням якого є завоювання панування в повітрі.

Винищувач Су-30СМ здатний діяти вдень і вночі, в будь-яких погодних умовах, він може не тільки збивати літаки супротивника, але й знищувати наземні цілі, а також проводити повітряну розвідку та давати ціле-вказівку іншим літакам групи (у тому числі і бомбардувальникам Су-34).

На літаку встановлено комплекси РЕБ "Сорбція" та "Хібіни", які в змозі придушити не лише порівняно малопотужну РЛС винищувачів, а й нейтралізувати наземні комплекси радіолокацій.

Бойове навантаження винищувача Су-30СМ складає 8 тис. кг. Літак має дванадцять вузлів підвіски, на яких може бути розміщена широка номенклатура ракетно-бомбового озброєння. Це може бути шість керованих ракет для ведення повітряного бою на середніх чи коротких дистанціях, некеровані авіабомби масою 500 чи 250 кг, контейнери з НАР. Крім ракетно-бомбового озброєння, на літаку встановлено 30 мм гармата ГШ-30-1.

Читайте також:

Путін уже залякує Європу: відправив під Калінінград літаки з ракетами "Кінжал"

Йдуть магнітні бурі: фахівець дав три поради, як уникнути поганого самопочуття

Росіяни біжать із Криму та розпродують свої квартири за безцінь. Фото