Російський бункерний президент Путін вирішив залякати Європу своїми надзвуковими ракетами, які можуть переносити літаки. Саме для цього він відправив під Калінінград три повітряні борти з "Кинжалами".

Військовий експерт Михайло Жирохов переконаний, що ці дії можна розцінювати як залякування Європи, передає РБК-Україна .

"Європа будь-яке таке перекидання додаткових російських сил і засобів сприймає для себе як небезпеку. Фактично три літаки - це три ракети і вони (росіяни-ред.), знаючи європейське ППО, не зроблять такої "погоди". Це просто демонстративний жест того, що РФ може посилитися і на цьому напрямі. Ось і все. Стратегічно це нічого не вирішує. Це так, "прапор показати", та й усе", - пояснює Жирохов.

Він також зазначив, що всього лише три надзвукові ракети "Кинжал" не становлять жодної небезпеки для цілої Європи.

"Тобто фактично - це "Іскандери", які запускаються з повітря, а "Іскандери" нам летять сотнями, тому можна зрозуміти, яку шкоду ці перекинуті ракети можуть завдати. Якщо це не масований удар, а три ракети - це ні про що ", - зазначає Жирохов.

Військовий експерт вважає, що це лише очевидне залякування, до якого вдаються росіяни.

"Це залякування, що очевидно. Зараз ще й економічно РФ тисне дуже сильно Європу, це є сильний важіль для росіян і якщо його не стане, то їм не буде чим тиснути. Залишиться лише Калінінград, накачування його озброєнням, "Іскандерами", "Кинжалами" і т. д", - пояснює Жирохов.

Читайте також:

"Росіяни просуваються назад": Арестович показав, як ЗСУ женуть окупантів. Фото

Крим знову у чорному густому диму. З'явилися перші подробиці

Росіянину з посвідкою на проживання в Україні поставили в паспорт штам із непристойним словом із трьох літер. Фото